O proizvodu
Umeboshi je vrsta voća (marelice) koja dozrijeva u lipnju, a porijeklom je iz Azije. U orijentalnoj medicini koristi se više od 2000 godina za jačanje želuca i crijeva te čišćenje krvi. Limunska kiselina kojom umeboshi obiluje pomaže rad jetre, pojačava izdržljivost i uklanja umor. Umeboshi šljive iz Biovegine ponude najviše su kvalitete, uzgojene na tradicionalan način u Japanu, ubrane isključivo ručno i fermentirane prirodnim putem. Dodatak shiso lišća održava lijepu crvenu boju umeboshi šljiva. Konzumacija 1-2 umeboshi šljive dnevno preporučuje se za regulaciju probave, zdravu funkciju želuca, te jačanje cijelog tijela posebice kod gripa i prehlada.
Umeboshi ocat ekstrahirana je tekućina koja nastaje postupkom fermentacije umeboshi šljiva s morskom soli i ponekad sa shiso lišćem (zahvaljujući shiso lišću dobiva crvenu boju, a inače je zlatno žute boje). Ume ocat sadrži sve hranjive tvari kao i umeboshi šljiva.
Daje izniman kiselo-slani okus salatama, a preporučuje se koristiti ga kao dodatak preljevima, za kiseljenje povrća te u kuhanim jelima jer čuva i pojačava intenzitet boje povrća.