O proizvodu
Samo žličica ili dvije autentične japanske Umami paste s đumbirom na bazi fermentirane soje i riže osigurat će vašim jelima wow efekt.
Osim što je idealan dodatak varivima, umacima i marinadama može se koristiti i samostalno kao preljev za pečena ili pržena jela. Kao dip za krumpiriće ili slasni umak za sendviče i burgere. Pastu dodajte u salatne umake ili koristite za mariniranje tofua.
Umami pasta se dobiva procesom fermentacije Aspergillus oryzae kulture, u Japanu poznatije pod imenom Koji kultura, koja oslobađa aminokiseline i glutamat. Ovim procesom pripremaju se najpoznatiji japanski umaci poput soyu-a, mirina, misa ili sake.
Sastojci
umak od SOJE* 47% (voda, SOJA*, PŠENICA*, morska sol), fermentira riža* 27% (riža*, koji kulture [0,001%]), voda, đumbir* 3%. *ekološki uzgoj. Kodni broj i podrijetlo sirovine: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ispod barkoda. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i potrošiti unutar 8 mjeseci. Upute za uporabu: dobro promučkati prije uporabe. Može se koristiti kao dodatak raznim jelima (u razne umake, kao dressing za salate u kombinaciji s maslinovim uljem i limunom, samostalno kao umak za štapiće od povrća i sl.)