O proizvodu
Visokokvalitetno organsko ulje dobiva se hladnim prešanjem čileanskog avokada. Obiluje hranjivim nutrijentima, vitaminom E te sadrži čak 70% nezasićenih masnih kiselina. Ulje avokada ne sadrži kolesterol. Bogatog je orašastog okusa koji ga čini idealnim dodatkom raznim preljevima i umacima jer daje prepoznatljivu glatkoću i boju. Može se koristiti za prženje pa čak i duboko prženje jer ima visoku točku dimljenja. Preporuča se kao sastojak prehrane za zdravlje srca te se često koristi u izradi prirodne kozmetike.
Preporučena maksimalna temperatura grijanja 190°C
Sastojci
hladno prešano, nerafinirano ulje od avokada iz ekološkog uzgoja. Kodni broj i podrijetlo sirovine: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Uputa za uporabu: idealno za umake i kuhanje na temperaturama do 190°C. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na etiketi. Uvjeti čuvanja: čuvati na tamnom i hladnom mjestu. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 ml proizvoda: Masti: 92,0 g (od kojih: zasićene masne kiseline: 15,0 g, jednostruko nezasićene masne kiseline: 64,0 g, višestruko nezasićene masne kiseline: 8,4 g). Bogato jednostruko nezasićenim masnim kiselinama