O proizvodu
Tamari je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od čiste soje, vode i morske soli. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Tamari Okinawa je proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka, procesom višemjesečne fermentacije u drvenim bačvama. Nastaje kao "nus-proizvod" pri proizvodnji sojinog misa. Slanog je okusa i stoga se može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju raznih jela od žitarica i povrća. Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća itd. Upotrebljava se kao zamjena za sol i daje bogatiji i raznolikiji okus.
Sastojci
cijela zrna SOJE* 45,06%, voda, morska sol, destilirani Sochu* (voda, riža*, sol, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae), enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae. * ekološki uzgoj. Može sadržavati PŠENICU, KAMUT, PIR i GLUTEN u tragovima. Sadrži 2,6% vol alkohola, Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: HR-EKO-04, ne EU poljoprivreda. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.