O proizvodu
Svijetli ili bijeli miso (shiro miso) je glatka pasta koja se dobiva procesom fermentacije sojinih zrna sa smeđom rižom, uz dodatak morske soli i kulture "koji" koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Slatkasto je slanog okusa, kremaste teksture i izvrstan je za krem juhe, marinade, umake i variva. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci
smeđa riža* 39 %, voda 28 %, zrno SOJE 26 %, morska sol 7 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae < 0,01 %. * ekološki uzgoj. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO- 154, ne EU poljoprivreda. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.