Kategorije proizvoda

Starter kulture za kefir

Šifra proizvoda: 18171
O proizvodu
Čiste probiotičke starter kulture za izradu kefira, idealne su za fermentaciju na mliječnim ili veganskim podlogama kao što su napitci od soje ili kokosa.
Sastojci
liofilizirane starter kulture za pripremu kefira (Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris, Candida kefyr, Lactobacillus kefyr). Jedna vrećica (1 g) dovoljna je za 1 litru mlijeka. Neto količina: 10 g (10 vrećica x 1 g). Zemlja podrijetla: Bugarska. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Uvjeti čuvanja: čuvati u hladnjaku na temperaturi 0 - 6°C. Najbolje upotrijebiti do: 24 mjeseca od datuma proizvodnje otisnutom na ambalaži. Upute za pripremu kefira: 1.) Prokuhati 1 L mlijeka. 2.) Ohladiti na temperaturu 30 - 32°C. 3.) Dodati 1 vrećicu starter kulture kefira i dobro izmiješati pjenjačom ili mikserom. 4.) Ostaviti 12 – 14 sati na temperaturi 30 - 32°C (u termo posudi koja zadržava temeraturu 12 – 14 sati ili u aparatu za jogurt). 5.) Spremiti u hladnjak na temperaturu od 2 - 6°C. Napomena: dobiveni kefir čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 72 sata (2–3 dana). Pogodno za odrasle i djecu stariju od 1 godine starosti.