Kategorije proizvoda

Shoyu

Šifra proizvoda: 1916
O proizvodu
Shoyu je tradicionalni japanski začin slanog okusa, pripremljen od soje i pšenice. Svakodnevno se koristi u kuhanju za začinjavanje jela. Shoyu Okinawa je proizveden u Japanu na tradicionalan način i bez kemijskih dodataka. Ta prirodna metoda dopušta fermentaciju tijekom nekoliko dugih mjeseci u prisustvu milijuna mikroorganizama i u prirodnom okolišu. S obzirom da je kod takvog proizvoda fermentacija u potpunosti obavljena, nisu mu potrebni nikakvi umjetni dodaci ili konzervansi. Takvu prirodnu proizvodnju u svijetu je zadržalo još samo nekoliko malih proizvođača. Zbog raznolike upotrebe shoyu su preuzele i mnoge druge kuhinje svijeta. Može se upotrebljavati u pripremanju juha, variva, umaka, salata, pirjanog povrća itd. Upotrebljava se kao zamjena za sol i daje bogatiji i raznolikiji okus.
Sastojci
voda, cijela zrna SOJE* 18.8%, PŠENICA* 15.43%, morska sol, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergilus Oryzae. *ekološki uzgoj. Može sadržavati KAMUT, PIR i GLUTEN u tragovima. Sadrži 2,24% vol alkohola. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: HR-EKO-04. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.