Kategorije proizvoda

Sake

Šifra proizvoda: 18510
O proizvodu
Tradicionalno japansko rižino vino. Sake se izvorno koristio kao prinos bogovima, a danas je obavezni dio stola u Japanu za užitak prije i nakon obroka. Muso sake spravljen je tradicionalnim proizvodnim procesima od pomno odabranih sastojaka. Sake je užitak koji se može kušati vruć ili hladan, ovisno o godišnjem dobu i raspoloženju. Prilikom proizvodnje, riža se polira i ispire kako kako bi se uklonio površinski sloj koji sprječava fermentaciju i razvoj arome. Riža se potom pari, hladi i miješa s Koji sjemenkama kako bi nastao "Kome-Koji". Kome-Koji se miješa s vodom i kvascem kako nastao Moromi koji se cijedi kako bi nastao sirovi sake. Sake se nakon toga filtrira i pasterizira kako bi se očuvao i dovoljno sazrio, nakon čega se prelijeva u boce.
Sastojci
voda, riža* 37%, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus oryzae. *ekološki uzgoj. Sadrži 15,5% vol alkohola. Zemlja podrijetla: Japan Kodni broj: JP-BIO-154. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Uputa za uporabu: može se piti hladno ili toplo uz sva jela. Ako ga želite zagrijati otvorenu bocu stavite u kipuću vodu. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Povratna naknada 50 ipa.