O proizvodu
Psyllium ljuskice su dobivene od sjemena indijskog trputca (latinskog naziva Plantago psyllium).
Psyllium ljuskice se često koriste u fitoterapijske svrhe. Polisaharidne sluzi koje sadrži na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povećavanja svog volumena čak do 15 puta. Koriste se i kao izvor vlakana, nemaju okus i uklapaju se u brojne kombinacije, a najčešće se konzumiraju u blendanim sokovima. Možete ih koristiti i za izradu kruha i raznih pekarskih proizvoda. Osim u zapadnjačkoj fitoterapiji, psyllium ljuskice se često koriste u ayurvedskoj i kineskoj medicini. Način upotrebe: 1-3 čajne žličice psyllium ljuskica razmutite u jogurtu, vodi ili soku i konzumirajte odmah zbog brzog pretvaranja u želatinoznu masu. Preporučuje se odmah popiti dodatnu čašu vode i pojačati unos tekućine tijekom dana. Ukoliko koristite psyllium ljuskice za smjese za kruh, umiješajte ih izravno u tijesto da biste dobili mekšu konzistenciju. Posebno su pogodne za bezglutenske mješavine.
Sastojci
psyllium ljuskice iz ekološkog uzgoja. Kodni broj i podrijetlo: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Kodni broj: HR-EKO-04. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna 85 g.