O proizvodu
Miso s rižom je fermentirana pasta od soje i smeđe riže s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Miso s rižom je najblažeg okusa i smatra se “početničkim” misom. Budući da nije izložen visokim temperaturama, nepasterizirani miso sadrži više enzima. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dovoljna je za otprilike 3 dcl juhe.
Sastojci
zrna SOJE* 40,9 %, smeđa riža* 35,2 %, morska sol 18,2 %, voda 5,7 g, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM u tragovima. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.