Miso s ječmom je fermentirana pasta od soje i ječma s dodatkom morske soli i kulture „koji“ koja se koristi u japanskoj kuhinji. „Koji“ se priprema od kuhane riže, zrna soje i probiotičke kulture Aspergillus oryzae. Miso Okinawa se proizvodi tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Zbog ugodnog okusa najčešće se koristi upravo ječmeni miso (mugi miso). Budući da nije izložen visokim temperaturama, nepasterizirani miso sadrži više enzima. Slanog je i ugodnog okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem te uz razne preljeve. Kod pripremanja juha je važno znati da se miso dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke. Jedna čajna žlica dostatna je za otprilike 3 dcl juhe.
zrna SOJE* 35,7 %, JEČAM* 29,7 %, voda 18,8 %, morska sol 15,8 %, enzim ekstrahiran iz kvasca Aspergillus Oryzae 0,03 %. *ekološki uzgoj. Može sadržavati SEZAM u tragovima. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-154, ne EU poljoprivreda. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.