O proizvodu
Mochi je tradicionalno japansko jelo. Ukusne kocke mochija su napravljene kuhane i samljevene slatke riže. Mnogim su Japancima nezamjenjivo jelo i to posebno za novogodišnje blagdane. Mogu se pariti, peći, pirjati u ulju ili dodavati u juhe i variva. Mochi se može jesti sam ili s različitim preljevima sa shoyu sojinim umakom ili rižinim octom. U mochi se može dodati i pelin pa tako nastaje mochi s pelinom tamno zelene boje, a mochi s grožđicama i lješnjacima prava je poslastica za sladokusce.
Sastojci
slatka smeđa riža*, pelin u prahu*. *ekološki uzgoj. Zemlja podrijetla: Japan. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Upute za uporabu: peći u prethodno zagrijanoj pećnici 7 - 8 minuta. Poslužiti omotano u Nori alge umočeno u umak od soje ili kao snack ili desert. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 3,9 g.