O proizvodu
Miso je tradicionalni fermentirani japanski začin popularan po svojem bogatom okusu i bogatom nutritivnom sastavu. Proizvodi se u Japanu od 8. stoljeća, gdje se svakodnevno konzumira preko 1000 tona u različitim jelima.
Ovaj snažan nepasterizirani miso od soje i smeđe riže posebno je osmišljen radi maksimalne hranjivosti. Ubacite ga u umake, namaze, pečena jela, juhe i variva i oduševite se bogatstvom okusa koje unosi u svako jelo.
Ovaj miso je nepasteriziran i bogat korisnim kulturama što znači da na višim temperaturama nastavlja fermentirati čime će njegov okus biti snažniji s vremenom. Ukoliko želite usporiti fermentaciju, miso držite u hladnjaku.
Clearspring proizvodi provjerene su organske kvalitete, ne sadrže umjetne dodatke, MSG, bojila, konzervanse niti dodani rafinirani šećer i pogodni su za vegane.
Sastojci
SOJA* 47%, fermentirana riža* 33%, morska sol, voda. *ekološki uzgoj. Kodni broj: NL-BIO-01, ne EU poljoprivreda. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku i potrošiti unutar 6 mjesecI. Miso je živi proizvod i daljnja fermentacija može izazvati napuhivanje poklopca što ne utječe na kvalitetu proizvoda. On je i dalje siguran za primjenu. Od izlaganja zraku na površini se
mogu pojaviti bezopasni bijeli kvasci koji se uklone i proizvod se može koristiti. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na poklopcu.