Kategorije proizvoda

Melasa šećerne trske

Šifra proizvoda: 10425
O proizvodu
Melasa je gusta i slatka tekućina dobivena iz trske. Sadrži oko 50% šećera, ali i hranjive tvari: esencijalne aminokiseline, željezo, kalcij, kalij, fosfor i magnezij. Koristi se u kulinarstvu - produljuje svježinu kruha, peciva i kolača od tijesta s kvascem i miješanih tijesta i kao zamjena za šećer za pripremu kolača. Osim za kolače pogodna je i za začinjavanje umaka od pečenja kao i za glaziranje pečenja.
Sastojci
melasa šećerne trske iz ekološkog uzgoja. Nerafinirana i bez aditiva, bogata kalijem, kalcijem, magnezijem i željezom. Kodni broj i podrijetlo sirovine: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.Upute za uporabu: koristi se kao sladilo kod pripreme kolača, slađenja napitaka, kao i spravljanje ukusnih marinada. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna 2,6 g, kalij 1560 mg (78% PU), kalcij 470 mg (59% PU), magnezij 210 mg (56% PU), željezo 31,0 mg (221% PU), PU = preporučeni dnevni unos