O proizvodu
Matcha je japanski premium zeleni čaj u prahu kakav se stoljećima koristi u japanskim čajnim ceremonijama. Smatra se najvećim superfood trendom u 2016. godini. Matcha je snažan antioksidans s detox učinkom. Listići zelenog čaja za proizvodnju matche se beru nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe, isključivo s grmova koji su skriveni od izravne sunčeve svjetlosti. Ovim postupkom se između ostalog potiče sinteza klorofila i povećava razina aminokiselina, prvenstveno L-teanina. Listići se ubiru isključivo ručno, nakon čega se pare i suše te se na kraju kamenim mlinom melju u fini prah. Za razliku od drugih vrsta zelenog čaja koji mogu odstajati pripremljeni, matcha čaj se uvijek pije svježe pripremljen te ga odlikuje prirodno slatkasti okus. Prirodno je bogat antioksidansima (katehin), vitaminima A, B6, C i K, mineralima, magnezijem, kalcijem, željezom, kalijem, fosforom, cinkom i bakrom. Uputa za upotrebu: dodajte jednu jušnu žlicu matcha praha u šalicu, dodajte žlicu hladne vode i pomiješajte pjenjačom ili žlicom (idealno pomoću pjenjače od bambusa). Dodajte toplu ili hladnu vodu ili biljni napitak po želji i uživajte! Matcha prah možete dodati i u smoothie. Sve o dobrobitima matche pročitaje ovdje.
Sastojci
matcha zeleni čaj u prahu iz ekološkog uzgoja. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: HR-EKO-04, ne EU poljoprivreda. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o. Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do / LOT broj: otisnuto na ambalaži. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna 6,6 g, vitamin K 2900 µg (3867% PU), vitamin A 2400 µg (300% PU), vitamin C 60 mg (75% PU), tiamin (B1) 0,6 mg (55% PU), riboflavin (B2) 1,4 mg (100% PU), vitamin B6 1 mg (71% PU), folna kiselina 1200 µg (600% PU), pantotenska kiselina 3,7 mg (62% PU), kalij 2700 mg (135% PU), kalcij 420 mg (53% PU), fosfor 350 mg (50% PU), magnezij 230 mg (61% PU), željezo 17 mg (121% PU), cink 6.3 mg (63%PU), bakar 0,6 mg (60% PU), PU - preporučeni dnevni unos. Udio nutritivnih sastojaka u proizvodu može varirati jer je proizvod prirodnog podrijetla.