O proizvodu
Lotus je višegodišnja biljka koja ima korijen u obliku gomolja poput mrkve, luka ili čička. Lotus korijen je porijeklom iz Indije iz koje su ga budistički redovnici donijeli u Kinu, a zatim i u Japan. Lotus se korijen ubire zimi kada sadrži najviše hranjivih sastojaka. Dolazi u obliku tankih šnita osušenih prirodnim putem. Priprema se kuhanjem u varivima, juhama ili običnoj vodi nekoliko minuta. Tako kuhani korijen može se dodavati i u pirjano povrće ili salate.
Sastojci
korijen biljke lotus 100%. Može sadržavati GLUTEN I SOJU u tragovima. Upute za upotrebu: namakati u vodi 20 minuta pa kuhati sa žitaricama ili povrćem 40 minuta. Priprema čaja: 1 jušnu žlicu korijena nakon namakanja kuhati na laganoj vatri 15 minuta. Piti toplo. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Zemlja podrijetla: Japan. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu.