O proizvodu
Kurkuma je korjenasta biljka iz porodice đumbira koja se od davnina cijeni zbog blagotvornih nutritivnih svojstava. Idealna je kao začin umacima, marinadama i jelima od grahorica. Žuta boja korijena ju čini čestim nadomjestkom za skupi šafran te je jedan od neizostavnih sastojaka indijskog currya. Dobiva se od korijena kurkume (Curcuma longa) koji potječe iz jugoistočne Azije i koji se nakon vađenja i sušenja melje u prah. Njegova intenzivna žuta boja se koristi za bojanje jela kao što su senf, kruh ili namazi. Prah kurkume je bogat vitaminom C, vitaminom B3 kao i mineralima.
Sastojci
kurkuma iz ekološkog uzgoja. Može sadržavati GORUŠICU I CELER u tragovima. Kodni broj i podrijetlo: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E,10000 Zagreb, Hrvatska. Zemlja podrijetla: Indija. Uvjeti čuvanja: čuvati na hladnom i suhom mjestu. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna 6,7 g; vitamin C 26 mg (32% PU), vitamin B3 (niacin) 5,14 g (32% PU), kalij 2525 mg (126 % PU), fosfor 268 mg (38 % PU), magnezij 193 mg (51 % PU), kalcij 182 mg (23 % PU), željezo 41,42 mg (296 % PU), mangan 10 mg (500 % PU), cink 4,35 mg (43 % PU), bakar 0,2 mg (20 % PU). PU - preporučeni dnevni unos