Kategorije proizvoda
Početna Proizvodi Hrana Japanski proizvodi Instant juhe i temeljci Instant miso juha sa smeđom rižom

Instant miso juha sa smeđom rižom

Šifra proizvoda: 2087
O proizvodu
Miso juha (6 x10 g). Miso je fermentirana pasta od soje (ili soje fermentirane s ječmom ili rižom) i morske soli uz dodatak pokretačkog enzima koji. U Japanu se od davnina poštuje kao jedna od najvrijednijih namirnica za održavanje dobrog zdravlja. Sadrži žive enzime. Okinawa miso proizvodi se tradicionalnom japanskom tehnikom višegodišnje fermentacije. Slanog je okusa te je izvrstan za začinjavanje juha (poznata miso-juha), variva, namirnica s morskim algama i povrćem, za razne preljeve. Važna napomena kod pripravljanja juha s misom je da se dodaje na kraju, razmućen u malo vode, kad je povrće već skuhano. Juha ne smije ponovno zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke i enzime. Instant miso juha - izrađena je od dehidriranog što omogućuje brzu i jednostavnu pripremu miso juhe. Vrećica juhe prelije se s 2,5 dcl vrele vode i spremna je za konzumaciju. Juha ne smije ponovo zakipjeti jer će miso tako izgubiti svoje vrijedne sastojke i enzime.
Sastojci
miso s integralnom rižom* (SOJA*, integralna riža*, morska sol, koji ferment), miso s JEČMOM* (SOJA*, JEČAM*, sol, koji ferment), wakame alge, kombu alge. *ekološki uzgoj. Neto količina: 6 x 10 g. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP – BIO – 154. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Upute za uporabu: istresti 1 vrećicu u šalicu ili posudu za juhu i preliti svježe prokuhanom vodom te dobro promiješati. Idealno za urede i putovanja. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 16,75 g, kalcij 160 mg (20% PU), željezo 3,15 mg (23% PU). PU – preporučeni dnevni unos