O proizvodu
HIJIKI (Hizikia fusiforme) je končasta alga intenzivno crne boje i izvrsna je u kombinacijama s raznobojnim povrćem. Kombinira se također s korjenastim povrćem, sjemenkama, tempehom ili tofuom. Uputa za upotrebu: jednu jušnu žlicu sirovih algi dobro operite tekućom vodom te namočite 15 min u vrućoj vodi. Nakon toga ocijedite i dobro isperite, a preostalu vodu od namakanja bacite. Alge kuhati 40 min. Začiniti umakom od soje (shoyu) i rižinim octom.
Sastojci
hijiki alge 100%. Alge su proizvod mora stoga mogu sadržavati tragove namirnica iz mora. Važno upozorenje: hijiki morske alge prirodno sadrže vrlo visoku količinu arsena koja može biti opasna za zdravlje, pa je od velike važnosti slijediti navedeni način pripreme algi prije kuhanja i daljnju pripremu obroka. Konzumiranjem hijiki algi jednom tjedno ne unosi se više od dozvoljene količine arsena.
Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Zemlja podrijetla: Japan. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom tamnom i hladnom mjestu. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 47,2 g.