O proizvodu
Daikon je divovska bijela rotkvica (Raphanus Sativus) poznata i pod indijskim imenom mooli. "Daikon" na japanskom znači veliki korijen, a u japanskoj prehrani predstavlja jednu od najvažnijih vrsta povrća. Njegova svestranost u kuhinji je beskrajna: jednako je dobar u kuhanom, sušenom, ukiseljenom kao i u sirovom obliku.
Organski sušeni Daikon Clearspring pripremljen je bez boja ili aditiva i prema tradicionalnim metodama. Svježi korijen daikona nakon branja se čisti, usitnjuje i suši preko šest sati. Ovaj postupak sporog sušenja daje daikonu poseban, slatkasti okus te čuva njegovu hranjivost.
Sušeni daikon izvrsno paše uz svo povrće. Ubacite ga u wok s cjelovitim žitaricama, juhe, variva i salate.
Upute za pripremu: namačite u toploj vodi 10 minuta, ocijedite i istisnite višak vode koja se može koristiti kao temeljac.
Clearspring proizvodi provjerene su organske kvalitete, ne sadrže umjetne dodatke, MSG, bojila, konzervanse niti dodani rafinirani šećer i pogodni su za vegane.
Sastojci
sušeni daikon iz ekološkog uzgoja (japanska bijela rotkva). Kodni broj: JP-BIO-01, ne EU poljoprivreda. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Upute za uporabu: namakati u toploj vodi 10 minuta, zatim dobro ocijediti te dodati u salatu ili neki drugi recept. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 3,7 g