O proizvodu
Hojicha čaj dobiva se od lišća biljke čaj (Camellia sinensis) koje se ubire tijekom lipnja i srpnja na japanskim plantažama čaja. Hojicha čaj dobiva se na tradicionalan način parenjem te laganim prženjem listova zelenog čaja. Tako se neutralizira stimulirajuće djelovanje čaja. Po okusu podsjeća na engleske čajeve, ali ima daleko manje kofeina. Ljeti ga je dobro osvježiti kriškom limuna ili naranče i dodatkom soka od jabuke.
Sastojci
hojicha zeleni čaj iz ekološkog uzgoja. Sadržaj kofeina 9 mg / 100 g skuhanog čaja. Zemlja podrijetla: Japan. Kodni broj: JP-BIO-005. Uvoznik: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Upute za pripremu: dvije čajne žličice čaja preliti s 2 - 3 dcl svježe prokuhane vode, ostaviti poklopljeno da odstoji 3 - 4 minute, ocijediti i servirati. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 63,9 g