O proizvodu
Čiste probiotičke starter kulture za izradu bifidum jogurta, idealne su za fermentaciju na mliječnim ili veganskim podlogama kao što su napitci od soje ili kokosa.
Sastojci
liofilizirane starter kulture za pripremu jogurta (Streptococcus Thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium ssp.).
Jedna vrećica (1g) dovoljna je za 1 litru mlijeka. Neto količina: 10 g (10 vrećica x 1 g). Zemlja podrijetla: Bugarska. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10000 Zagreb, Hrvatska. Uvjeti čuvanja: čuvati u hladnjaku na temperaturi 0 - 6°C.
Najbolje upotrijebiti do: 24 mjeseca od datuma proizvodnje otisnutom na ambalaži. Upute za pripremu jogurta: 1.) Prokuhati 1 L mlijeka. 2.) Ohladiti na temperaturu 37 - 39°C. 3.) Dodati 1 vrećicu starter kulture i dobro izmiješati pjenjačom ili mikserom.
4.) Ostaviti 10 – 12 sati na temperaturi 37 - 39°C (u termo posudi koja zadržava temeraturu 10 – 12 sati ili u aparatu za jogurt). 5.) Spremiti u hladnjak na temperaturu od 2 -6°C.
Napomena: dobiveni jogurt čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 72 sata (2 – 3 dana). Pogodno za odrasle i djecu stariju od 1 godine starosti.