O proizvodu
Kvasac se najčešće upotrebljava za dizanje tijesta, kako bi ono povećalo volumen, razvilo strukturu te stvorilo specifičan okus i miris. Osim kruha i peciva, od dizanoga se tijesta izrađuju i omiljeni kolači bakine kuhinje, kao npr. orehnjače, makovnjače, kuglof, pinca, uštipci, krafne i fritule.
Sastojci
ekološki suhi kvasac uzgojen na bazi ekoloških žitarica. KKodni broj i podrijetlo sirovine: otisnuto kod eko znaka. Pakirano u kontroliranoj atmosferi. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, Zagreb, Hrvatska. Upute za uporabu: sadržaj vrećice dobro zamiješajte sa suhim sastojcima. Ne stavljati kvasac izravno u vodu. Jedna vrećica suhog kvasca dovoljna je za 500 g brašna. Najbolje upotrijebiti do / LOT broj: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu