O proizvodu
Agaranta je zgušnjivač spravljen isključivo od biljnih sastojaka kao što su agar agar i aru prah. Jedinstvena kombinacija dva vrijedna sastojka vašim jelima i desertima daje glatku i čvrstu teksturu bez boje.
Upute za uporabu:
a) Topla jela: 1,5 čajna žličica cca 6 g dovoljna je za 500 ml tekućine. Pomiješajte 1,5 čajnu žličicu sa 100 ml hladne tekućine, malo pričekajte te pomiješajte s preostalom tekućinom i kuhajte 2 minute uz stalno miješanje.
b) Hladna jela: pomiješajte 1,5 čajnu žličicu sa 100 ml hladne tekućine, pričekajte 1 minutu te pomiješajte s preostalom tekućinom uz stalno miješanje.
Optimalni stupanj želatinizacije dobije se nakon cca 3 sata u hladnjaku.
Sastojci
tvari za želiranje: agar-agar* i aru prah*, kiselina: kalijev tartarat (krema od tartara). *ekološki uzgoj. Kodni broj i podrijetlo sirovine: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Najbolje upotrijebiti do / LOT broj: otisnuto iznad barkoda. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna: 50,0 g