O proizvodu
Agar agar zgušnjivač je spravljen isključivo od biljnih sastojaka. Neutralnog je okusa te ga možete koristiti u vašim omiljenim desertima i slanim jelima.
Upute za uporabu: 3,5 g (cca. 1 čajna žlica) agar-agara dovoljna je za 500 ml tekućine. Promiješati 3,5 g agar-agar u 100 ml hladne tekućine. Nakon toga
smjesu dodajte u preostalu tekućinu. Staviti na laganu vatru i uz miješanje kuhati 2 min. Optimalni stupanj želatinizacije dobije se nakon cca. 3 sata u hladnjaku. Efekt zgušnjavanja postiže se pri temperaturi do 40°C, na višim temperaturama gubi se taj učinak
Sastojci
agar-agar iz ekološkog uzgoja. Kodni broj i podrijetlo sirovine: otisnuto kod eko znaka. Stavlja na tržište RH: Biovega d.o.o., Majstorska 1E, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži. Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu. Ostale prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: vlakna 86,0 g